-

Shoes

Schoenmaat
Materiaal
Kleur
Serie
Prijs
Levertijd
Korting

Waar moet ik op letten bij het kopen van een paar schoenen voor mannen?

Bij Causeways vind je een uitgebreide collectie schoenen voor mannen. Van klassieke tot aan trendy modellen. Alle schoenen hebben één gemeenschappelijke eigenschap, de hoogwaardige kwaliteit. Door het ruime aanbod kan een keuze maken lastig zijn. Daarom helpen we je graag!

Materiaal

Het materiaal is goed om rekening mee te houden bij de aanschaf van een paar schoenen. Niet ieder materiaal is waterdicht. Daarnaast vergt het ene materiaal meer onderhoud dan het andere, daar komen we later nog op terug.

Leren schoenen

Leren schoenen hebben vaak een luxueuze uitstraling. Leer is een materiaal van hoogwaardige kwaliteit. Het voordeel van leren schoenen is dat deze vaak voor een langere periode meegaan. Leren schoenen bieden comfort, steun en flexibiliteit. Bovendien zorgt leer ervoor dat je minder snel zweetvoeten krijgt. 

Suède schoenen

Suède is een type leer, maar kent toch andere eigenschappen. Suède schoenen hebben een stijlvolle uitstraling. Wel zijn suède schoenen gevoelig voor vuil en vocht. Pas met suède schoenen dus op in de regen, modder en sneeuw. Dit betekent ook dat suède schoenen vaak minder lang meegaan ten opzichte van leren schoenen. 

Kleur

De kleur van je schoenen is alles bepalend voor je outfit. Daarom is het als stijlbewuste man goed om stil te staan bij de kleur van je schoenen. Met een aantal kleuren zit je nooit fout, waaronder zwart en bruin.

Zwarte schoenen

Zwarte schoenen zijn tijdloze klassiekers en daardoor ook echte musthaves. Daarnaast hebben zwarte schoenen vaak een chique uitstraling, perfect voor iedere gelegenheid dus. Zwarte schoenen kunnen het gehele jaar door gedragen worden. Bij Causeways vind je een uitgebreid assortiment zwarte schoenen.

Bruine schoenen

Waar bruine schoenen vroeger als saai werden gezien, is het juist nu een echte trend. Bruine schoenen zijn perfect voor het najaar en de winter. Veel mensen denken dat bruine schoenen lastig te combineren zijn, maar dat is helemaal niet zo. Combineer jouw bruine schoenen bijvoorbeeld onder een pak of een casual spijkerbroek. Bruine schoenen zijn een veilige keuze.

Onderhoud

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk plezier hebben van je schoenen, daarom is goed onderhoud van belang. Jouw schoenen hebben de juiste verzorging nodig. Het onderhoud is afhankelijk van het materiaal.

Onderhoud leren schoenen

Leren schoenen kunnen eenvoudig schoongemaakt worden met een zachte borstel en een vochtige doek. Gebruik hierbij geen zeep, want dit brengt beschadigingen aan het leer. Poets je leren schoenen regelmatig om deze voor een langere tijd mooi te houden. Zorg ervoor dat het leer niet uitdroogt met de juiste schoenpoets.

Onderhoud suède schoenen

Suède schoenen kunnen het beste schoongemaakt worden met lauwwarm water en een borstel. Gebruik ook in dit geval geen zeep. Ook goede verzorging is belangrijk, spray daarom je suède schoenen regelmatig in.