-

Welter Shelter

Type Product
Geschikt voor
Materiaal
Kleur
Serie
Maat
Seizoen
Prijs
Levertijd
Korting

Welter Shelter kopen

Welter Shelter is een merk voor bovenkleding, ontworpen in Amsterdam. Het begon allemaal tijdens een storm in november. De eigenaar droeg een dure jas die na een paar minuten al helemaal doorweekt was en weinig warmte bood. Hij kwam dus als snel met een conclusie: dit kan beter. Welter Shelter maakt dan ook bovenkleding wat waterdicht, winddicht en ademend is. Dit doen ze door middel van innovatieve stoffen te combineren met vorm en functie. Ze hebben een kenmerkende stijlvolle look dat gecombineerd wordt met innovatieve en hoogwaardige materialen. Zo blijf je met de bovenkleding van Welter Shelter ongeacht de weersomstandigheden comfortabel en stijlvol.

Waar komt de naam Welter Shelter vandaan?

Het woord Welter is een woordspeling dat is afgeleid van het Engelse woord welt, wat naad betekent. Het sluiten van een naad staat voor waterdichtheid. Ook staat het woord Welter voor mengelmoes. Dit verwijst naar de mix van onverwachte materalen en stoffen. Dit is iets waar Welter Shelter bekend om staat. Een andere betekenis van Welter is de boks categorie ‘welter weight’, wat licht tot middelzwaar is. Dit wordt vertaald naar het gewicht van de jassen, die ook licht tot middelzwaar van gewicht zijn. Het woord Shelter betekent tot slot bescherming. Door het samenvoegen van deze betekenissen is de naam Welter Shelter ontstaan.

Hoe is Welter Shelter ontstaan?

Welter shelter is ontstaan tijdens een storm in november. De eigenaar droeg tijdens deze storm een wollen winterjas van vijfhonderd euro. Ondanks deze prijs bood de jas weinig warmte en werd hij binnen korte tijd helemaal doorweekt. Als snel kwam hij met de conclusie dat dit beter kan. Zo is Welter Shelter ontstaan.

Welke materialen maakt Welter Shelter gebruik van?

Welter Shelter combineert op een innovatieve wijze stof. Hierbij maken ze gebruik van de beste materialen zoals Patagonische ecologische wol, Schotse wol mengsels en Italiaanse katoen. Ook wordt er gebruik gemaakt van technisch drielaags membraan om de jassen waterdicht, winddicht en ademend te maken en zijn de producten voorzien van speciale Meida®-isolatie voor warmte.

Hoe valt Welter Shelter?

De jassen van Welter Shelter vallen over het algemeen normaal. De isolatie is dunner en lichter waardoor de jassen een slank silhouet hebben.

Welter Shelter jassen

De jassen van Welter Shelter vertegenwoordigen het beste van twee werelden. Ze geven bescherming en comfort en hebben een hip en trendy uiterlijk. De jassen zijn gemaakt van de beste materialen en stoffen waardoor ze waterdicht, winddicht en ademend zijn. Ideaal wanneer je vaak buiten te vinden bent. En dat allemaal in een stijlvol jasje (letterlijk). Wat het weer dus ook gaat doen, een Welter Shelter jas kan het aan!

Welter Shelter winterjas

In ons assortiment vind je ook winterjassen van Welter Shelter. Net als alle jassen van Welter Shelter zijn de winterjassen winddicht, waterdicht en ademend. Ze zijn daarnaast ook voorzien van de speciale Meida®-isolatie. Hierdoor zijn de winterjassen lichter en dunner dan normaal dons en zijn ze milieuvriendelijk en beter isolerend. Ze houden je warm tot -15°C. Doordat de winterjassen van Welter Shelter lichter en dunner zijn hebben ze een kenmerkend slank silhouet waardoor ze zeer stijlvol zijn.

Welter Shelter parka

De parka’s van Welter Shelter staan bekend om hun minimalistische uitstraling en goede pasvorm. Ze hebben een hoge functionaliteit en voelen flexibel en zacht aan. En net als alle jassen van Welter Shelter beschermen de parka’s je tegen alle weersomstandigheden. Door de minimalistische uitstraling zijn ze eenvoudig bij je outfit te combineren. Stijl en prestaties, dat krijgt je met een Welter Shelter parka.